perjantai 31. elokuuta 2012

Vihdoinkin se lupaamani postaus!

Hei katsoin statistiikasta, että blogiani on luettu 1516 kertaa, mutta silti lukijoiksi rekisteröityneitä on vaan 7. Liittykää ihmeessä lukijoiksi ja kommentoikaa, kysykää ja ehdottakaa postausaiheita!!  Heti kun lukijoita on riittävästi, yritän järkätä jotain kivaa, vaikka kilpailun. 


Terveisiä sairasvuoteelta! Olen todella(!) harvoin kipeä, mutta nyt iski kunnon kuumetauti.  
Näpyttelen tätä postausta iPadilla. Saapa nähdä kauanko jaksan tällä kosketusnäppiksellä kirjoitella..Nyt joka tapauksessa se lupaamani postaus siitä, miten Sannin ja Gamin kanssa valmistauduimme Vermon Kansallisen Poninäyttelyn ratsastusluokkaan. eli:

The Vermo Weekend - Part II


(Siitä miten valmistauduin ohjasajoluokkaan voit lukea vanhemmasta postauksestani

Vermon Kansallinen poninäyttely on varmaan ainakin monelle poni-ihmiselle tuttu. Se on iso, melkein 500 ponskun tapahtuma, jossa on näyttelyluokkien lisäksi myös käyttöluokkia (ajo, ohjasajo, ratsastus) ja muuta mukavaa kuten heppa-agilityä (Sinne seuraavaksi!). Tykkään Vermon näyttelystä tosi paljon, kun se on  hyvin järjestetty ja siellä on mahti tunnelma! 


Me ekaa kertaa Vermon näyttelyssä vuonna 2008. 


Tämä oli mun ja Gamin neljäs Vermo-kerta eikä varmaankaan viimeinen! Meidän kaikki Vermon näyttelytulokset löytyy Sukupostista.

Tämä Vermon keikka poikkesi edellisistä siinä, että nyt ilmottauduin ekaa kertaa myös käyttöluokkiin eli ohjasajoon ja brittiläiseen ratsastusluokkaan. Ideana oli, että minä hoidan näyttelyluokan lisäksi ohjasajon ja Sanni ratsastusluokan.

Ratsastusluokka on ns. brittiläinen ratsastusluokka, joka poikkeaa melkoisesti tavanomaisista koulukisoista. Ensinnäkään tuolla ei ole määrättyä rataa (ihanaa, dementikko kiittää!) vaan yhteisesiintyminen ja yksilöosuus, jossa esitetään askellajit vapaavalintaisessa järjestyksessä ellei tuomari muuta päätä. Tosin kuten seuraavasta postauksesta tulette huomaamaan, tämä tuomari laittoi koko homman ihan uuteen uskoon..

Tässä poninäyttelyn sivuilla oleva teksti ratsastusluokkien arvostelusta:


Ratsastusluokkien arvostelussa 50% painotus on ponin rakenteella, liikkeillä ja rotutyypillä, ja 50% painotus ratsastettavuudella ja käyttäytymisellä. Tuomari palkitsee hyvärakenteisen, suoraan liikkuvan ja rotutyypillisen ponin, joka koulutukseltaan, tasapainoltaan ja esiintymisensä yleisilmeeltä on tehtäviensä tasalla. Kannattaa muistaa, että ratsastusluokissa kaikkein tärkeintä on, että poni liikkuu mielellään ja reippaasti eteenpäin - kaikki tuomarit rankaisevat arvostelussaan ratsukkoa, jos poni osoittaa hangoittelun tai puuttuvan eteenpäin pyrkimisen merkkejä.

Reeniä, reeniä..


Koska tiedossa oli, että oikean laukan nosto on edelleen Gamille vähän haastava, otettiin se yhdeksi treenikohteeksi. Oikeastaan se oli tärkein treenattava asia. Tietysti myös ohjastuntuman hyväksymistä treenattiin, mutta se on pidemmän ajan tavoite.



Innilän kentällä reenaamassa, lyhyt videopätkä ravista ja laukasta. Sanni ja Gamilla


Koska meillä edelleenkään ollut sitä kenttää omalla tallilla, tehtiin pari treenireissua Sannin ja Gamin kanssa naapurikunnan omistamalle kentälle. Samalla tuli hyvää lastaustreeniäkin!

Sanni on taas tapansa mukaan nähnyt enemmän vaivaa videoiden tekemisessä. Tässä kaksi Sannin tekemää videota, joissa Sanni treenaa Gamin kanssa Innilässä ennen Vermoa.

 
Sannin tekemä videokooste Innilästä. Elokuu 2012. Kameran takana huhkin (ja kommentoin) minä


 

Sannin tekemä toinen videokooste Innilästä. Tämäkin on elokuulta.


 
Treenireissuilla Sanni harjoitteli oikean laukan nostoja ravista, hyvää eteenpäinpyrkimystä (no se ei kyllä meillä ole ongelma,hih) ja mm. lisäyksiä ravissa ja laukassa. Ravissa Sanni keskittyi kevyeeseen raviin, koska harjoitusravia luokkaan ei pitänyt tulla (vaikka tuli sitten kuitenkin..)

Reissut meni hyvin ja meillä oli kivaa. Laitan tähän postaukseen kuva- ja videomatskua noilta reissuilta. Toivottavasti tykkäätte!


Alkukäynnit

Käyntiä. Huomatkaa meidän uusi, pirtsakan vihreä huopa :)

Treenin jälkeen Sanni meni ilman satulaa, minä talutin (ei mitään riskejä ennen tärkeätä kilpailua, heh)






Sanni putsaa ja puunaa

 

.. ja varustehankintoja (of course!!)

Ei kai sitä voi lähteä kansalliseen näyttelyyn ilman, että ostaa uutta varustetta! Ei tietenkään! Hööksin reissuhan siitä tuli. Tietty siinä kävi niin, että tuli ostettua "vähän" muutakin mitä piti, mm. tuo ylempänä olevassa kuvassa näkyvä vihreä huopa.

Ohjasajoluokkaa varten ostin uuden kunnollisen ajovyön, koska vanha pyörähti ravissa ja laukassa mahan alle ja oli muutenkin aika huono. Ohjasajovyöt mulla oli ennestään.

Uusi ajovyö

Uudet koulusuitset. Näillä mentiin sekä ratsastus- että ohjasajoluokka.  kuva: Laura - infinitumphotos@gmail.com          


Musta satulanmuotoinen huopa (roikkuu kuvassa ovessa). Tämä on oikeasti issikkahuopa, mutta ajaa hyvin asiansa koulusatulan alla. Brittiläisen ratsastusluokan varusteita koskevassa ohjeessa lukee: "Satulana mieluiten koulusatula ja satulahuopa satulan muotoinen ja värinen tai ilman huopaa."

Uudet jalustinhihnat hommasin kanssa. Jo oli aikakin! Vanhat oli aikansa eläneet ja rupuset. Ja isoin ongelma niissä oli, että ne oli venyneet, joten niitä ei ikinä saanut täysin samanpituisiksi. Mistä taas seurasi se, että paino meni aina enemmän toiselle puolelle ja sen seurauksena satula valui visoon. Niinpä päätin sijoittaa tähän ostokseen vähän enemmän ja ostaa kunnon venymättömät jalkkarit. Valitsin Hööksistä Gold Medalin nailonvahvisteiset, pehmeällä nahalla päällystetyt hihnat. Väriksi valitsin mustat, koska en vielä ostanut kaksia hihnoja. Käytän toistaiseksi samoja jalkkareita sekä koulu- että estepenkissä. Mun koulusatula on ruskea-musta ja estesatula musta, joten väri sopii molempiin.

Ostin myös ennen Vermon keikkaa uudet kolmipalat Hööksistä. Niillä mentiin sekä ratsastus- että ohjasajoluokka. Ne pitää kummaa kitinää. Toivottavasti ääni loppuu joskus..


Seuraavassa postauksessa voisin sitten kertoa itse Vermon näyttelystä. Mitä kaikkea siellä tapahtuikaan. Laittakaa please kommentteja, kysymyksiä ja postausehdotuksia tulemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti