perjantai 18. toukokuuta 2012

Neten muutto ja Gamillan kylpyläilta

Helatorstai alkoi suvin Nette-tamman lastauksella ja kuljetuksella uuteen kotiinsa Tampereen Kämmenniemeen. Kuljetus meni ihan hyvin, vaikka Nette ei tietääksemme ole traikussa ennen kulkenut. Väki tallilla vähenee, yksi kerrallaan hevoset ja ihmiset muuttavat uusille talleille. Haikeaa! Meillä on ollut valtavan ihana porukka, jota tulee ikävä. Toivottavasti yhteydenpito välillämme jatkuu. Tämä ero vain on väistämätöntä, koska Hovin ratsutilan toiminta tässä muodossaan loppuu. Muutettava on! Miten paljon muistoja näihin 7 vuoteen mahtuukaan. Niistä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan. Pitää vain ajatella, että yhden loppu on jonkin uuden alku. Uusia seikkailuja ja hevos- ja ihmistuttavuuksia on varmasti luvassa itse kullakin uusilla talleilla.

Neten kivalta uudelta kotitallilta löytyi hevoskavereiden lisäksi tällaisia bonusylläreitä! Meidän ekaluokkalainen Kukka-Maaria piti niistä kovasti ja olisi halunnut viedä ne kotiin..
   
    
..ja toinen kavereista olisikin ollut valmis lähtemään ainakin pikku ajelulle.

Mutta nyt muuttohaikeudesta iloisempiin asioihin. Nyt on nimittäin jo niin lämpimät kelit, että päätin pestä talven pölyt ja ravat Gamillasta pois. Gamilla saikin oikein kunnon vaahtopesun Helatorstain kunniaksi. Yleensä pesen Gamillan näin keväällä kunnolla ja lisäksi ennen näyttelyitä. Muuten suoritan pesut tarpeen mukaan, kuitenkin harvakseltaan.

Ennen pesua kävimme pikku kävelyllä, jotta Gamillan olisi mukavampi seistä pesutilassa paikallaan. Ei sillä etteikö se seisoisi jo ihan hyvin aloillaan. En edes pidä sitä kiinni vaan laitan köyden maahan, josta se tietää että sen tulee seistä siinä johon sen jätän. Pesutila nykyisellä tallillamme vaan on hyvin matala ja Gamilla on kerran pelästyessään jotakin lyönyt päänsä kattoon. Siksi siltä on vienyt vähän aikaa tottua seisomaan pesutilassa rentona. Nyt se sujuu jo melko hyvin.

Pappilan pihalla alkavan kesän vihreää herkkua maistelemassa..


..ja samaa ihanuutta löytyi tallille johtavalta tieltäkin
 
Käytän pesuun Cavalorin tuotteita, koska olen havainnut niiden olevan laadukkaita. Minulle tulee jostain syistä esimerkiksi halvoista koirashampoista kutinaa, joten senkin vuoksi haluan käyttää laadukkaita eläintenhoitotuotteita. Pesin Gamillan ensin Cavalor Hygienic Wash'illa, joka puhdistaa ihon ja tuhoaa bakteereita, viruksia ja hometta. Toisella pesukierroksella sekä häntään käytin Cavalor Equi Wash -shampoota. Kumpikaan ei aiheuta minulle ihon kutinaa, joten uskon niiden olevan hyviä myös hevosen iholle.

Gamillan kylpyläilta. Höyry nousee ja pesijä on vähintään yhtä märkä kuin pestävä. Kumisaappaat on ihan must varustus tässä hommassa. Onneksi muistin ottaa ne mukaan.
 
Pesun jälkeen kävimme vielä pikku kuivatuskävelyllä, jonka jälkeen kuivattelin Gamillan tallissa. Siistin sen vuohiskarvoja ja leikkaisi hännän päästä epäsiistit pois. Harjaan ja häntään käytin nytkin Cavalor Star Shinea, jota käytän muutenkin lähes päivittäin etenkin sen jouhiin mutta toisinaan myös karvaan. Valmis!  



Pesun jälkeen pienellä kuivatuskävelyllä



Puhdasta tuli! Nyt on mukava syödä iltaheinät ja käydä nukkumaan. Tallissa oli jo ihanan rauhallista, muut hevoset mutustelivat vielä viimeisiä heiniään ja päristelivät rentoina.




2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun kuvissa alkaa näyttää jo ihan kesältä! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Toivottavasti tulisi pitkä, kuuma kesä! Pitää vaan varustautua tehokkailla itikkakarkotteilla niin sitten kyllä pärjätään.

    VastaaPoista