sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Talven muistelua ja kesäsuunnitelmia!

Tällä kertaa minulla on vain kännykkäkamerakuvia blogiin laitettavaksi. Kevään ja kesän mittaan otan kyllä taas oikean kamerani mukaan tallille, jotta saan kunnon kuvia! Nyt mennään näillä.

Kevät alkaa olla siinä vaiheessa, että on aika tosissaan suunnitella kesää - hevoskesää! Ihana kun on kuiva kenttä ja hepalla kesäpopot jalassa! Olin jo kauan odottanut, että päästään jäästä ja lätäköistä eroon ja nyt se on totisinta totta.

Gamilla toukokuussa 2012 koulutreenailun jälkeen


Ihanaa, kenttä on kuiva! (Piti tämä ihanuus ikuistaa oikein satulasta käsin, hih) 
Sanni ratsastaa ilman satulaa Gamillalla toukokuussa 2012. Hienot <3


Edessä pesu..



Ihan ensimmäiseksi pitäisi pestä poni. Siihen ei taida yksi pesukerta riittää. Luulen, että ainakin pari pesua tarvitaan, jotta päästään edes suurimmista talven pölyistä ja kurasta eroon. Jos ensi viikolla on kohtuu hyvät kelit, laitan kumisaappaat jalkaan ja ryhdyn tuumasta toimeen. Gamillan kaappi ja varusteet täytyy myös puunata viimeisen päälle kuntoon, mutta sehän on ikuisesta ponitytöstä vaan mukavaa hommaa! Traileriin on jo vaihdettu kesärenkaat ja se on pesty niin ulkoa kuin sisältäkin.




.. ja laihdutus


Pesun lisäksi toinen, vähän laajempi operaatio, olisi ponin painon pudottaminen. Jonkun verran Gamilla onkin jo hoikistunut, mutta vielä on matkaa näyttelykuntoon. Tietysti - ja ennen kaikkea - tässä painavat myös terveyskysymykset. Vaan minkäs teet, kun on kyseessä arabin ja ponin yhdistelmä - molemmat kun ovat tunnetusti hyviä rehunkäyttäjiä! Heinämäärän olen nyt hilannut niin alas kuin suinkin. Tästä en oikein enää uskaltaisi laskea.

Gamilla on kyllä saanut liikuntaa koko talven ajan mielestäni kohtuullisen paljonkin, vaikka aina en ole kovin aktiivisesti ratsastanut. Olemme tehneet paljon muutakin kuten pitkiä kävelyretkiä lumessa kahlaten, lumihankijuoksutusta ja ohjasajoa. Nyt vaan jatketaan tällä heinämäärällä ja lisätyllä liikunnalla mukaanlukien runsaampi ratsastus ja toivotaan, että poni saavuttaa solakammat mitat. Mitään silakkaa siitä ei saa eikä pidäkään saada, sillä se on rungoltaan leveä.

Sannin pikkusisko Susanna kävi ratsastamassa Gamillaa. Katsokaa miten tyytyväisen näköinen poni on!
Susanna ja Gamilla




Centered riding -kurssi, näyttelyitä, ratsastuskisoja, oma kurssi..

Kesäkausi alkaakin sitten todella mielenkiintoisella tavalla. Nyt kun Piet Nibbelinkin Deepening-koulutus on osaltani suoritettu, ajattelin ilmoittautui Judy Cross-Strehlken CR-kurssille Parvelan hevostilalle Orivedelle. Judy on yhdysvaltalainen tason 4 CR-valmentaja ja ratsastanut USA:n olympiajoukkueessa. Hävettäää jo valmiiksi.. Kurssi pidetään heti kesäkuun alussa ja osallistun sinne Gamillan kanssa. Eli pitkästä aikaa lähdemme Gamillan kanssa reissuun, jännää! Odotan kovasti tuota kurssia ja toivon samalla, että Gamilla jaksaa olla siellä rento ja rauhallinen - ja minä myös..


Seuraava varma kalenterimerkintä onkin sitten heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina tallillamme Hovin ratsutilalla pidettävä Show-ja myyntinäyttely, jota järjestämme tallin ja talliporukan kanssa yhteistuumin. Tervetuloa vaan kaikki rotuun tai rodottomuuteen katsomatta mukaan! Olemme saaneet hienot tuomarit arvostelemaan hevosia. Håkan Wahlman on Ratsujalostusliiton puheenjohtaja ja Erik Björksten puolestaan Suomen arabihevosyhdistyksen kunniajäsen. Itse esitän Gamillan näyttelyssä luultavasti sekä arabiristeytys- että poniluokissa. Lisäksi minulla on näyttelyssä kuvauspiste, jossa näyttelyssä olevat hevoset voi kuvauttaa. Tervetuloa!

Elokuussa vien Gamillan taas vuoden tauon jälkeen Vermon kansalliseen poninäyttelyyn. Gamilla osallistuu tietysti itse näyttelykehään, mutta sen lisäksi aion ensi kertaa ilmoittaa sen myös ohjasajo- ja riding class- luokkiin. Luottoratsastajamme Sanni on luvannut ratsastaa Gamillan tuossa ratsastusluokassa.  Kyseessä on englantilainen ratsastusluokka. Pienille ja isoille poneille on omat luokat. Suoritus koostuu ryhmä- ja yhteisosuudesta. Odotan tätäkin kovasti! Tuota ennen voisi olla hyvä käydä parit pikku koulukisat.

Kevätkampaus :)


Omista kuulumisistani sen verran, että alan toimia Hippoksen tuomariaspiranttina tästä kesästä alkaen. Tarkoituksenani on, kuinkas muuten, erikoistua isoihin ponirotuihin. Homma alkaa 27.5 luentopäivällä Ypäjän Hevosopiston Kasvattajapäivillä. Yritän muistaa kirjoitella tästä lisää blogissani jahka homma lähtee käyntiin. Toukokuussa pidän myös yhden oman, päivän mittaisen hevostaitokurssin Tampereella.






ps. Päivitin lastausharjoittelua - postauksen iloisella uutisella! 


Lopuksi muutama kuvamuisto talvelta!

Jonoon järjesty! Kukka-Maaria 7 vuotta keppareineen kanssamme kävelyllä.

Oli minkälainen keli tahansa niin tallille on päästävä!

Sanni ja Gamilla satulatta ratsastuksen jälkeen

Hauskaakin hauskempi maastoilureissu lumisessa(!) metsässä. Minä olin kävellen henkisenä tukeva vasta vähän maastoilleelle Gamillalle. Sanni sai jokaisesta puusta lumet niskaansa ja oli läpimärkä kotiin päästyään. Mutta todella hauskaa oli!

Ohjasajoharjoittelua hangessa auringonlaskun aikaan. Elämän tähtihetkiä! 

Kaunis kauniina talvipäivänä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti