lauantai 23. kesäkuuta 2012

Treeniä, treeniä..

Treeniä, treeniä, koulutreeniä..


Gamilla on kotiutunut uudelle tallille jo niin hyvin, että ollaan päästy taas treenaamisen makuun. Varsinaista kenttäähän tallilla ei (vielä) ole, mutta näissäkin olosuhteissa pystyy asioita kyllä harjoittelemaan. Tämän postauksen kuvissa näkyvällä nurmialueella en paljoa laukkailla uskalla, koska alue on epätasainen ja kalteva, mutta käynti- ja raviharjoituksia siinä pystyy kyllä tekemään. Tallin lähellä olevalla radalla pystyy sitten laukkaamaan kunnolla, siinä on aivan upean hyvä pohja! 


 


 Helppo C alkaa olla ponilla hallussa. Vielä kun saadaan oikean laukan nostoon varmuutta niin se on hyvällä mallilla.Helppo B:n vaatimustasosta lisätty käynti ja pohkeenväistö alkavat näyttää hyviltä. Pohkeenväistö sujuu vasemmalle tosi hyvinkin jo, oikea suunta on vaikeampi. Helppo A:sta lisätty käynti- ja ravi, takaosankäännös ja jossain määrin myös avotaivutus ovat ainakin hyvällä alulla. 
 



Oikean laukan nostoa pitää vaan treenata ja treenata ja palkita ponia kovasti jokaisesta onnistumisesta. Tiedän että se yrittää sitä kovasti. Epäilen, että sen takajalkojen pihtiasentoisuus asettaa oikean laukannoston onnistumiselle haasteensa. Toisaalta se on koko ajan parantunut! Itse laukka on parantunut molempiin suuntiin kovasti. Laukka pyörii koko ajan paremmin ja paremmin. Jos ponin laukannosto oikeaan on haaste niin vahvuuksia tällä ovat luontaisesti hyvä ryhti ja tasapaino sekä poniksi hyvät liikkeet. Piiitkällä aikavälillä vaativa B/A on varmasti mahdollinen. Muistelisin että Gamillan molemmat vanhemmat ovat sitä tasoa.


Katse! :) Alan jo pikku hiljaa välillä muistaa, että sinne hevosen niskaan EI tuijoteta, se pysyy siellä tuijottamattakin! CR:stä oppimani pehmeä katse on todella hyvä ja toimiva juttu ja sitä treenaan koko ajan.


Istuntahaasteet -  jalat, jalat, jalat...

 
Eli ponin osalta tavoitteet ovat hyvin mietittyinä. Yleisesti ottaen haluan ratsastaa sitä paljon rennosti eteen alas ja saada moottoria takaa toimimaan. Minun omat (istunta)haasteeni ovat etenkin rentous(!), katse ja jalat. Jalkaa pitäisi saada ylhäältä asti taaemmas ja rennommaksi. Muitakin haasteita ratsastuksessani on, mutta nämä ovat tärkeimmät.  Kaikkea ei voi korjata kerralla. On helpompaa ja tehokkaampaa, kun keskittyy korjaamaan asian kerrallaan. 


Eteen-alas ratsastus on meillä keskeinen juttu! Välillä se on haasteellista, jos ponilla on paljon virtaa, mutta siihen pyrin kuitenkin.

Pikku-e..

Centered Riding -kurssista oli paljon hyötyä ja sain eväitä myös itsenäiseen harjoitteluun. Haluaisin kuitenkin myös tunneille Gamin kanssa. Klassisesti suuntautunut kouluratsastusajattelu kiinnostaa eniten.  Muutama opettajavaihtoehto on jo mielessä, pitää vaan selvittää miten ne onnistuisivat käytännössä. Yksi klassisesti suuntautunut talli olisi aika lähellä. Yritän nyt kesän aikana treenata ahkerasti pikku-eetä varten, jotta saan sen suoritettua ja pääsen sitten Gamillan kanssa itsenäisesti reissaamaan valmennuksiin ja kursseille, ehkä joskus sitten kisoihinkin.. Gamilla menee jo aika lailla suoraan kävelemällä koppiin. Uskon että saan sen sinne kohta jo yksinkin. Olen sen pari kertaa lähettänyt koppiin niin, etten ole itse kävellyt sinne edellä vaan olen käyttänyt lähettämistä. Kun tuo alkaa sujua myös vierailla paikoilla hyvin, en tarvitse apukäsiä sulkemaan takapuomia vaan pystyn tekemään tämän itse. Kun tuo sujuu ja pikku-e on lompakossa, olen vapaa ja kenestäkään riippumaton reissaamaan ponin kanssa. Jee! Ei kun treenaamaan, näitäkin :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti