torstai 14. kesäkuuta 2012

Kuningatar on saapunut kartanolle - eli heppa uudessa kodissa!

The Queen has arrived the Building..! - eli uudella tallilla ollaan!


Uusi talli

Nyt ollaan oltu jo hetki uudella tallilla. Aikaahan se vielä tottua uuteen paikkaan, kun niin pitkään kävin edellisellä tallilla. Mutta tämä uusi talli vaikuttaa oikein mukavalta paikalta, ihmiset ovat kivoja ja hoito oikein erinomaista. En voi valittaa! Nyt vaan täytyy antaa itselle ja hepalle aikaa tottua uusiin kuvioihin.

Heppa ja tavarat on nyt siirretty uudelle tallille. Sanni on vielä sairaslomalla jalkansa kanssa, mutta Sannin possumuki kulkeutui muun muuttotavaran mukana tallille :)

Ekat päivät meni Gamillalta aika lailla pöristessä ja kavereiden perään huudellessa. Meidän kanssamme - tai itse asiassa päivää aiemmin - muutti samalle tallille ex-talliltamme 2 muutakin hevosta, Jere ja Marge, jotka molemmat ovat Gamillalle oikeinkin tuttuja. Jeren kanssa ollaan oltu yhdessä traikkureissuilla ja Marge taas on aiemmin ennen varsan saamista ollut Gamin tarhakaveri. Uudella tallilla kaverukset sijoitettiin niin, että Marge ja Gami ovat vierekkäisissä karsinoissa ja Jere niitä vastapäätä. Näin niillä oli alusta lähtien tuttuja lähellä. Gamilla oli joka tapauksessa ensimmäiset päivät aika levoton, pöyri paljon karsinassa ja huuteli heti Margen perään jos se hävisi näköpiiristä. Nyt tilanne alkaa pikku hiljaa tasaantua. En halua, että Gamista tulee liian riippuvainen kavereista, joten olen tarkoituksella ottanut sitä alusta lähtien uudessa paikassa pois Margen läheltä, käynyt kävelyllä jne. Eiköhän tämä elämä pikku hiljaa asetu uomilleen!


Ootko säkin täällä? Mäkin olen täällä! Kaverukset Marge ja Gamilla vierekkäisissä tarhoissa.

Edelleenkään minulla ei ole ollut kunnon kameraa tallilla mukana, joten vieläkin joudutte tyytymään kännykkäkamerarääppäisyihin! Mutta LUPAAN, että korjausta asiaan on tulossa!


Uuden tallimme ympäristössä ei ole valittamista. Täällä kyllä hermo lepää!  Käki kukkuu iltaisin ja me jopa näimme käen tallin viereisessä puussa!
 
Kukka antaa Gamillalle iltaheinää. 
  
Nääääääin iiiiiisoksi voi poni kasvaa, kun se kävelee ensi kerran uuden tallin alueilla vieraiden hevosten ohi! "Keitäs tuolla kaukana on? Huomaakohan ne, että MINÄ olen saapunut tänne?"
 
Kattokaa kaverit, mikä ihme toi on? HARMAA hevonen? Eikä!!   
Gamilla hankkii sivistystä eli lukee uuden tallialueensa historiikkia.  

Baana aukiiiiii....!!! Tässä me vielä tullaan laukkailemaan!

Opittuja asioita testaamassa 

Ratsastin eilen ensimmäisen kerran Gamillalla uudella tallilla. Annoin sille centered riding -kurssin ja muuton jälkeen vähän aikaa sopeutua ja rauhoittua. Ajattelin, että olisi aika turhaa lähteä ratsastamaan kaiken sen stressin päälle. Nyt varustauduin siihen, että poni olisi ihan pöllö. Vaan eipä se ollut! Otin heti alussa kurssilla opittuja kikkoja käyttöön (jalat kevymmin jalustimessa, rennot varpaat, hengitys, jalkaterät enemmän sisäsyrjälle) ja homma sujui oikeinkin mallikkaasti. Menin tosin vain käyntiä, mutta joka tapauksessa olin todella tyytyväinen poniin, sillä se hakeutui luottavaisesti ja rennosti kuolaimelle.

Huomasimme cr-kurssilla, että Gamillan satula (Flexible Inspiration) valuu vasemmalle. Kurssin ohjaaja Judy suositteli viemään satulan jonnekin tarkistettavaksi - hän ei tosin satulaa katsellut sen tarkemmin. Omaan silmään en ole havainnut eroja vasemmassa ja oikeassa satulan puolessa. Nyt kysymys kuuluu: onko a) satula toppauksiltaan vino b) olenko minä vinossa tai ratsastan jotenkin eri tavalla eri suuntiin (Judy ei tästä kyllä erityisemmin kurssilla mitään ainakaan sanonut vai c) onko hevonen sillä tavalla asymmetrinen rakenteeltaan tai liikkeiltään, että se vaikuttaa satulaan. Huh, mikä ongelma taas ratkottavaksi! Nousen selkään yleensä korokkeelta (koska tynnyriponin satula valuu muutenkin pitkin kylkiä), mutta laitan silti jalan vasempaan jalustimeen. Meneekö satula sitten siinä vaiheessa sen verran vinoon, että se lähtee jo käyntiä ratsastaessani valumaan pitkin vasenta kylkeä? Tämä on mielestäni yksi mahdollinen syy! Nousin alussa Gamin selkään totutusmielessä molemmilta puolilta, mutta nyt olen taas tyhmästi palannut vanhoille tavoille ja noussut aina vasemmalta. Ehkä kokeilen seuraavaksi nousta oikealta puolelta niin nähdään, miten satulan sitten käy! Palailen tähän asiaan myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti