maanantai 31. tammikuuta 2011

Vetoharjoittelua

(Aloitettu tammikuussa 2011)

Pahoittelen, että tästä on käytännön syistä etupäässä huonoja, kännykällä otettuja kuvia. Ei vain oikein onnistu hevosen koulutus järjestelmäkamera kädessä..

Alkutilanne: Gamillalla ei ollut aiempaa kokemusta vetämisestä.

Tavoite: Saada Gamilla totutettua vetämiseen ja takana tulevaan hiihtäjään niin hyvin, että hiihtoratsastus on turvallista ja kaikille hauskaa. Ennen hiihtäjän vetämistä haluan hevosen sietävän takaa kuuluvia ääniä, jaloissa olevaa ja niihin sotkeutuvaa vetoköyttä. Tämä vaihe tehdään ilman ratsastajaa. Jos kaikki menee hyvin, kuka ties jonain päivänä jatkamme hiihtoratsastushommista kärryjen vetämiseen..Periaatteena minulla on tässäkin "hiljaa hyvää tulee". En halua ylittää hevosen pelkokynnystä, jotta hommasta ei tule sille epämiellyttävää.

Käytetyt välineet: pitkiä köysiä talutukseen ja siedättämiseen sekä itse vetämiseen, vedettäviä esineitä (lasikuulilla täytetty mehukanisteri, autonrengas), hiihtoratsastusvaljaat, juoksutus-/ohjasajovyö

Vain hiihtäjä puuttuu..

Köyden vetämisessä hevonen tottuu siihen,
että köysi osuu jalkoihin ja saattaa kietoutua niiden ympärille.


Harjoittelukerrat:

Kerta 1: Hevosen totuttamista rämiseviin ääniin lasikuulilla täytetyn mehukanisterin kanssa. Ko esineen heittelemistä hevosen vieressä ja takana. Kanisterin vetämistä pitkässä köydessä ensin hevosen edessä, sitten vieressä ja lopulta takana.

Kerta 2: Hevosen totuttamista rämisevien asioiden vetämiseen, köyden perässä sama mehukanisteri kuin ensimmäisellä kerralla. Totuttautumista ko äänilähteeseen mm. jaloissa, selässä ja mahan alla niin, että rämistelin sitä hevosta vasten.

Kerta 3: Hevosen totuttamista samalla kentällä olevaan, kaatuilevaan hiihtäjään, painavamman esineen vetämistä (autonrengas). Edelleen totuttautumista jalkoihin sotkeutuvaan köyteen. Käskystä pysähtymistä.

Kuvitteellinen "hiihtäjä" tai "kärryt" ponin perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti